Talkootyöt

Tuska 2018 talkoohaku on päättynyt. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä.

Alta löydät tarkempaa infoa Tuskan talkootyöstä sekä tarjolla olevista työnkuvista.

INFO
Tuska-talkoolaisena sitoudut vähintään KAHTEEN (2) talkootyöpäivään, joko ennen festivaalia, sen aikana tai purkupäivänä. Enemmänkin työvuoroja saa tehdä! Jokainen Tuska-talkoolainen on oikeutettu yhteen kolmen päivän sisäänpääsyyn joko kahta rakennus- ja/tai purkutyöpäivää tai kahta festivaalin aikaista työpäivää vastaan. Festivaalin aikaisista kolmesta työpäivästä kaksi on työpäiviä ja yksi kokonaan vapaa. Festivaalipäivinä työskentelevät talkoolaiset voivat katsoa keikkoja mikäli se on mahdollista työtehtäviä laiminlyömättä ja tapahtuu ryhmänjohtajan suostumuksella. Kunkin talkootyövuoron pituus on noin 10 tuntia.

Talkootyöstä saat yhden kolmen päivän sisäänpääsyn Tuska-festivaalille, työpaidan sekä työpäiväkohtaisen festivaaliruokailun ja kahvitauot. Talkoolaiset voivat osallistua myös festivaalin jälkeen lämpiävään talkoosaunaaan. Halukkaille kirjoitamme talkootyötodistukset loppukesästä. Huomaathan, että talkoolaisilta vaaditaan 18 vuoden ikää, suomen- ja/tai englanninkielen taitoa sekä suomalaista sosiaaliturvatunnusta (sotu talkoovakuutusta varten). Tarkemmat talkoo-ohjeet, tiedot työnkuvista sekä työajoista lähetetään sähköpostitse kaikille talkoolaisiksi hyväksytyille. 

TUSKA-TALKOOT – työnkuvat

Ennen festivaalia

Alueen rakennustyöt
Festivaalialueen rakennustyö on pääosin raskasta fyysistä työtä ja pitää sisällään mm. kuorman purkua, tavaroiden liikuttelua, paikoilleen asettelua ja varsinaista rakennustyötä. Raksatyötä tehdään rakennustiimimme ammattilaisten työnjohdon alaisina. Jos työkalut pysyvät kädessäsi ja habaa löytyy, etkä pelkää hikoilla, on raksaryhmä sinulle oikea paikka.

Esiintymislavojen rakennustyöt (aiempi kokemus vaaditaan!)
Lavatiimissä työskennellään esiintymislavatoimittajan omien esimiesten johdolla lavanrakennuksen avustavissa tehtävissä. Tässä toimenkuvassa aiempi kokemus on toivottua, sillä lavanrakennus vaatii erityisosaamisen lisäksi tarkkuutta, huolellisuutta sekä perustietoa tilapäisrakenteiden turvallisuudesta jne. Jos lavakokemusta löytyy, ilmoittaudu ihmeessä lavatiimiin!

Raksahommissa trukki- tai muut työkonekortit ovat plussaa! Kunkin rakennuspäivän tehtävät vaihtelevat hieman rakennusaikataulusta ja eri elementtien pystytysjärjestyksestä johtuen.

Somistus
Somistustiimissä pääset mukaan Tuskan visuaalisen näyttävyyden sekä viihtyvyyden toteuttamiseen mm. maalaamisen, aluetaiteen ja alueen koristeiden asettelussa. Työ saattaa olla ajoittain fyysistä ja voi sisältää raskaidenkin esineiden nostelua, mutta jos voimaa ja visuaalista silmää löytyy, niin hyppää mukaan somistustiimin kyytiin!

Festivaalin aikana

Rannekkeenvaihto / porttitoiminnot
Portti- ja rannekkeenvaihtotehtävissä ollaan asiakaspalvelutyössä. Festivaali-asiakkaat odottavat sujuvaa sisäänpääsyä, joten rentoa ja rauhallista otetta hetkittäin kiireiseenkin tekemiseen kannattaa ylläpitää. Sujuvat suomen ja englannin kielen taidot sekä sosiaalisuus eivät mene tässä duunissa hukkaan.

Narikkatyö
Narikassa vastaat Tuska-asiakkaiden tekstiilien, tavaroiden ja viinojen logistiikasta. Samoin kuin portillakin, narikassa kysytään asiakaspalveluhenkisyyttä ja palvelualttiutta. Kokemus rahankäsittelystä ei ole pahitteeksi.

Anniskelun ja ruokahuollon avustavat tehtävät
Anniskelun ja ruokahuollon parissa työskentelevet saavat touhuta moninaisissa tehtävissä kuten myynnissä, blokkareina sekä roudareina. Kaikille työnkuville yhteistä on palveluhenkisyys ja myynitpisteellä toimiessa erityisesti kyky ottaa rennosti, vaikka asiakasmassat ovat suuria. Aiemmasta ravintola-alan työstä sekä anniskelu- ja hygieniapassista on hyötyä.

Siivous ja/tai kierrätys
Siivous- ja kierrätystehtävissä toimivat vastaavat alueen yleisestä siisteydestä ja toimivat yhteistyössä joko siivous tai pullonkeräysvastaavan kanssa. Tapahtuma-alueen siisteyden parissa työskentelevät vastaavat osaltaan myös festivaalin yleisestä viihtyvyydestä sekä turvallisuudesta. Työalueena on koko Suvilahden tapahtumakenttä, joten onkin todennäköistä, että työn lomassa pääsee diggailemaan bändejä. Moshatakin saa!

Merchandise
Merkkarimyynnin talkoolaisena pääset myymään festarikansalle niin festivaalin omia myyntituotteita kuin viikonloppuna esiintyvien artistienkin virallisia kuteita. Pisteellä pärjää asiakaspalveluhenkisyydellä ja rauhallisella asenteella.  Aiempi kassatyöskentelykokemus on plussaa ja samoin kuin portilla ja narikassa, sujuva suomen ja englannin kielen taito ja sosisaalisuus eivät mene hukkaan työpisteellä.

Festivaalin jälkeen

Festivaalialueen purkutyöt
Festivaalialueen purkutyö on pääosin raskasta fyysistä työtä, kuten rakennustyökin. Mutta myös kevyempään purkutyöhön, eli esim. somisteiden ja kylttien purkamiseen ja alueen siivoukseen voi purkupäivänä osallistua. Purkutyötä tehdään purkutiimimme ammattilaisten työnjohdon alaisina. Festivaalialueen purku on nopeaa, se saadaan pääosin valmiiksi yhden päivän aikana. Purkupäivänä pääsee työvuoron päätteeksi suoraan talkoosaunaan ja - karonkkaan, jonne ovat tervetulleita kaikki talkoolaiset!

Esiintymislavojen purkutyöt (aiempi kokemus vaaditaan!)
Lavatiimissä työskennellään esiintymislavatoimittajan omien esimiesten johdolla lavojen purkamisen avustavissa tehtävissä. Tässä toimenkuvassa aiempi kokemus on toivottua, sillä lavanpurku vaatii erityisosaamisen lisäksi tarkkuutta, huolellisuutta sekä perustietoa tilapäisrakenteiden turvallisuudesta jne. Jos lavakokemusta löytyy, ilmoittaudu ihmeessä lavatiimiin!

Tervetuloa Tuskatalkoisiin!

John Garcia
Dir En Grey